image1 image2 image3

De praktijk

Slachtoffer worden van fraude bij internetbankieren kan iedereen overkomen, ook u. Als uw apparatuur niet goed beveiligd is, heeft een virus en dus de internetcrimineel vrij spel. Dat dit virus onmerkbaar uw apparatuur besmet, ondervond ook Shirley van Haren die haar verhaal deed in een uitzending consumentenprogramma Kassa.

Van Haren werd slachtoffer van fraude bij het internetbankieren door een virus op haar computer. Toen zij nietsvermoedend wilde inloggen, kreeg zij een scherm getoond waarop staat dat er een storing was bij de bank en dat zij het later nog eens moest proberen, maar het scherm blijft kort ‘hangen’. Het duurde van Haren te lang, ze zou het later nog eens proberen. Daarom sloot ze het scherm netjes af. Later, bij het checken van de rekening via de app van ABN AMRO, bleek dat er zo’n €5500,- was verdwenen van haar rekening.

Een horrorscenario voor iedereen die gebruik maakt van internetbankieren. Van Haren kreeg uiteindelijk €4500,- terug van ABN AMRO, maar de overige bijna €1100,- ziet ze niet terug. De bank verwijt van Haren dat ze een aantal keer haar codes heeft ingevoerd, terwijl ze op dat moment problemen ondervond met de website. “Het had op haar weg gelegen extra alert te zijn op mogelijke besmetting door malware,” meldt de ABN AMRO aan Kassa.

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

 

Gespecialiseerd in ICT-veiligheid

De Keurmeesters zijn gespecialiseerd in wat zij doen, namelijk het opschonen en beveiligen van ICT-apparatuur. Ze bieden zekerheid, want alle Keurmeesters zijn aangesloten bij ICTWaarborg. Altijd zullen zij deskundig omgaan met uw apparatuur. Zij zijn niet alleen professionals op het gebied van computerbeveiliging, maar ook smartphone en tablets worden meegenomen tijdens het controleren en updaten. Alle Keurmeesters krijgen een opleiding die wordt verzorgd door ICTWaarborg. Het ICTKeurmerk kan alleen door Keurmeesters verleend worden die deze opleiding gevolgd hebben. Het Keurmeesterschap is persoonlijk en niet overdraagbaar.

Jongkind-IIS was ooit persoonlijk betrokken bij wat wellicht Nederland's grootste wifi Netwerk is, te weten die op Schiphol-Centrum in gebruik door het huidige bagageahandlingsysteem van Schiphol/nv en de KLM.

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

Hoe kies ik mijn Internet Provider

Zoveel providers, elk met hun eigen voordelen, snelheden, soorten en types van modems en bijproducten zoals telefonie of televisie. Hoe maak je een goedoverwogen, efficiente of voordelige keuze?

Elke provider claimt uiteraard de beste, de goedkoopste en de snelste te zijn. Uiteraard is dit onzin maar toch hebben ze wel allemaal hun eigen specifieke voordelen en nadelen, die voor uw persoon of uw bedrijf helemaal niet zo snel, handig of goedkoop zijn. Sommige voordelen zijn dat echter wel en daarom is het verstandig om zo nu en dan een onpartijdige partij eens te laten kijken naar uw specifieke wensen, benodigdheden voor uw bedrijf voor nu en de nabije toekomst.

Zo kan bijvoorbeeld een zakelijke verbinding juist voor uw bedrijf heel nadelig uitwerken, stel u heeft een horecagelegenheid waarbij niet zelden tot sávonds met internet word gewerkt, in dat geval ben u beter uit met een partikuliere Internet verbinding waarbij u ook s''avonds nog de helpdeskt kunt bellen, in plaats van een zakelijk abbonement waarbij de helpdesk tot hooguit 18:00 bereikbaar is.

Ook de door de provider geleverde modems, maken een groot verschil. Zo zijn er veel providers die een modem leveren met een ingebouwd draadloos gastnetwerk, ideaal voor de horecaondernemer of iedereen die een gratis beschikbaar draadloos netwerk aan zijn klanten op locatie wil aanbieden. Iets waarbij u veel andere providers dus forse kosten zou moeten maken om te realiseren.

En dan zijn er natuurlijk ook providers die claimen zakelijke verbindingen te leveren en dat dus eigenlijk helemaal niet doen. Geen enkele provider maakt melding van de beperkingen die zij de klant opleggen of de mogelijkheden die de door hun geleverde apparatuur dus niet heeft.

Vaak zijn de door de provider geleverde modem/routers helemaal niet zo geschikt voor reeds bestaande kleine en middelgrootte bedrijfsnetwerken. Daarbij stuit de  klant vaak op onvoorziene en niet vooraf ingecalculeerde kosten.

Kortom, bent u op zoek naar een internet provider die de beste mogelheden bied voor U of uw bedrijf, maak dan gebruik van een onafhankelijke deskundige die uw mogelijkheden, voordelen en kosten eens netjes op een rijtje zet en de verbinding voor u realiseerd en ondersteund. (indien gewenst zelfs met bewaking)

Dit geld zowel voor nieuwe aan te vragen en te realiseren verbindingen als bestaande.

Vooral die laatste zijn niet zelden kostenbesparen of leveren u vaak een veel betere en snellere internet verbinding op.


Wij vertellen u wat de provider u nooit zal vertellen!

 

Dat nagenoeg elke provider wel iets verzwijgd betreffende door hun geleverde diensten en de daarbij geleverde apparatuur is intussen wel duidelijk maar daar waar het hun extra geleverde producten betreft is dit wel heel erg. Vooral Internet telefonie is daarbij een veel gebruikt stokpaardje. De hierbij vermelde vermeende goedkopere kosten door de provider voor de klant zijn niet zelden een fractie van hetgeen u echt zou kunnen besparen middels IP telefonie.

 

Zie ook ons artikkel betreffende blacklisted ip-adressen

Neem contact met ons op of gebruik ons internet formulier

Bescherming van uw gegevens

Uw gegevens beschermen. Het lijkt niet zo moeilijk, we hebben immers wachtwoorden en beveilingscodes. Toch zijn internetcriminelen heel wat gehaaider dan u denkt. Tegenwoordig is het belangrijk om uw ICT-apparaten op dezelfde manier te beveiligen zoals u dat met bijvoorbeeld uw huis zou doen. U zorgt er ook voor dat uw huis goed beveiligd is tegen inbrekers, ook al geeft dit geen garantie dat er niet ingebroken wordt. Het geeft u wel een zeker en veilig gevoel dat u er alles aan doet om dit te voorkomen. ICTKeurmerk doet dit voor uw ICT-apparatuur. 

Recente ervaringen van consumenten en bedrijven liegen er niet om. Zij werden slachtoffer van internetfraude en dit leverde vaak forse schade op. Een nachtmerrie voor iedereen.

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

Bewijslast

Wanneer er sprake is van fraude bij internetbankieren of identiteitsfraude, dan ligt de bewijslast hiervoor volgens de wet bij de bank. Dit betekent dat de bank moet kunnen aantonen dat de klant grof nalatig gehandeld heeft en daarom geen recht heeft op uitkering van de schade. In de praktijk wordt dit door de banken echter omgedraaid. De klant dient zelf aan te tonen dat er niet grof nalatig gehandeld is en dat de apparatuur op orde en beveiligd is.
Met het ICTKeurmerk kunt u aantonen dat u alle inspanning heeft geleverd om uw apparatuur op de meest haalbare manier te beveiligen.

Bedenk echter wel dat, net als bij de APK van een auto, de keurmeester niet meer dan de stand van zaken van dát moment kan vaststellen. Voor omstandigheden die zich naderhand voordoen is hij natuurlijk niet verantwoordelijk. U wordt echter wel geholpen zelf zo veilig mogelijk te internetten met het boekje ‘Thuis veilig internetten’ dat u na afloop van de keuring ontvangt.

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

 

Veiligheidsregels

Op 1 januari 2014 maakten de Nederlandse Vereniging van Banken en de Consumentenbond nieuwe veiligheidsregels omtrent elektronisch bankieren- en betalen bekend.

Er zijn 5 regels waaraan iedereen zich dient te houden, namelijk:

 1. Houd uw beveiligingscodes geheim.
 2. Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt.
 3. Zorg voor een goede beveiliging van de apparatuur die u gebruikt voor bankzaken.
 4. Controleer uw bankrekening regelmatig.
 5. Meld incidenten direct aan de bank en volg aanwijzingen van de bank op.

Uw ICT-apparatuur dient dus op de juiste manier beveiligd te worden. Dit betekent ook dat de geïnstalleerde software op de apparatuur, is voorzien van actuele (beveiligings)updates. Is uw computer niet geheel geüpdate en dus niet goed beveiligd? Dan kan het zo zijn dat de bank, bij internetfraude, het gestolen bedrag niet uitkeert.

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

Organisatie

Het ICTKeurmerk is een initiatief van ICTWaarborg, de brancheorganisatie voor betrouwbare ICT-bedrijven. ICTWaarborg zorgt voor een speciale opleiding voor de Keurmeesters. Bovendien zijn alle Keurmeesters, doordat zij werken bij alleen gecertificeerde deelnemers van ICTWaarborg, al gespecialiseerd in ICT-veiligheid. Voor meer informatie over ICTWaarborg, kunt u kijken op www.ictwaarborg.nl.

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

Manieren van internetfraude

Internetcriminelen hebben allemaal hun eigen manier om zowel bank- als persoonsgegevens van u te ontfutselen. We bespreken hier de meest gebruikte manieren die internetcriminelen gebruiken om uw gegevens te stelen.

Phishing

Internetcriminelen hebben allemaal hun eigen manier om zowel bank- als persoonsgegevens van u te ontfutselen. We bespreken hier de meest gebruikte manieren die internetcriminelen gebruiken om uw gegevens te stelen. Phishing kan zowel via telefoon als per e-mail voorkomen. Een crimineel doet zich hierbij voor als een betrouwbare partij. Een goed voorbeeld is een e-mail die van uw bank afkomstig lijkt. Er wordt gevraagd of u uw persoonlijke gegevens, zoals naam, adres, telefoonnummer, rekeningnummers en beveiligingscodes wil controleren en invoeren op een website. Ook kan de crimineel vragen of u een telefoonnummer belt, omdat anders uw rekening wordt geblokkeerd. Hij doet zich, middels de verkregen gegevens, voor als een bankmedewerker en vraagt om beveiligingscodes, omdat er problemen met uw rekening zouden zijn. Banken vragen echter nooit via e-mail, telefoon of sms om mee te werken aan een update van internetbankieren, een nieuwe website te testen of de veiligheid van uw computer te testen. Ga hier dus ook nooit op in en meld het bij uw bank.

Op de volgende manieren kunt u phishing herkennen:

 • U ontvangt een e-mail van uw bank waarin wordt gevraagd naar beveiligingscodes en/of persoonlijke gegevens.
 • De e-mails zijn geschreven in slecht Nederlands.
 • De e-mails zijn niet persoonlijk aan u gericht.
 • In de e-mails vraagt de beveiligingsafdeling u iets te doen.
 • Er wordt gevraagd naar beveiligingscodes en/of persoonlijke gegevens.
 • Er wordt gedreigd met gevolgen als u niet direct reageert.
 • Er wordt gevraagd op een link te klikken naar een voor u vreemde website.
 • Uw e-mailprovider of spamfilter heeft een indicatie van 'spam' gegeven. In plaats van e-mailtjes met tekst, versturen internetcriminelen de phishingmails vaak met plaatjes met tekst, zodat spamfilters omzeild kunnen worden. U herkent zo'n plaatje doordat u de woorden van de tekst niet kunt selecteren met de muis.
 • Uw bank stuurt u zelden e-mails voorzien van bijlagen. Ontvangt u van een bank e-mail met bijlagen? Open deze dan niet. Open zeker geen bijlagen met de extentie '.exe.'. 
 • Kijk naar de afzender van de e-mail (bovenin de e-mail). Staat er na '@' wel de juiste naam van uw bank? Bijvoorbeeld abnamro.nl, rabobank.nl, of ing.nl. Zo niet, gooit u de e-mail dan direct weg. 

Bron: www.veiligbankieren.nl

Identiteitsfraude

Internetcriminelen stelen persoonsgegevens en stellen daarmee de identiteit van iemand vast. Vervolgens gaat de crimineel aan de slag met de gegevens, en doet zich voor als diegene waarvan hij de persoonsgegevens gestolen heeft. Hij opent bijvoorbeeld een bankrekening op naam van het slachtoffer en ontvangt hierop betalingen voor zogenaamde verkopen via advertenties op websites en internetforums. Ook kan de crimineel met een rekening schulden aangaan op naam van het slachtoffer. Maar hij kan nog meer schulden maken. Hij kan op naam van het slachtoffer bestellingen doen bij diverse webshops. Op deze manier zal het slachtoffer steeds verder in de schulden raken.

Op de volgende manieren kunt u identiteitsfraude voorkomen:

 • Ga zorgvuldig om met uw persoonsgegevens, ook de persoonsgegevens die op uw computer staan.
 • Controleer regelmatig uw gegevens en transacties op al uw rekeningen.
 • Alarmeer uw bank bij vreemde transacties en fouten in persoonlijke gegevens.

Bron: www.veiligbankieren.nl

Malware

Malware is schadelijke software die vijandige, schadelijke of irritante software op uw computer installeert. Internetcriminelen ontwerpen deze software zodat deze een computer kan infiltreren, zonder dat de gebruiker dit merkt. Malware kan geïnstalleerd worden via e-mail, afbeeldingen of links op websites en USB-sticks. Met malware wordt het proces van internetbankieren veranderd. U wordt ongemerkt doorgeleid naar een andere site dan die van uw bank. Deze website lijkt echt, maar is dat niet. Transactiegegevens zoals rekeningnummer, bedrag en ontvanger worden gewijzigd, zodat uw betaling gemakkelijk naar een andere rekening verzonden kan worden. Wat kunt u doen tegen malware?

 • Stel uw computer zo in dat updates automatisch worden geïnstalleerd. Dit kan de Keurmeester voor u doen.
 • Antivirusprogramma's en een firewall helpen lekken in uw computer te voorkomen. 
 • Negeer spam en verdachte e-mails.

Is uw computer toch geïnfecteerd met malware? Gebruik de computer dan niet meer voor internetbankieren, tot de malware deskundig verwijderd is door één van de Keurmeesters.

Bron: www.veiligbankieren.nl

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

Op slot

Wie op vakantie gaat en ramen en deuren niet afsluit, moet niet verbaasd zijn als bij terugkomst blijkt dat er bezoek is geweest. Ditzelfde geldt voor bijvoorbeeld uw computer. Houd de deur dicht als u op het internet surft. En dit is eigenlijk altijd het geval. Zodra u uw computer aanzet, wordt uw internetverbinding geactiveerd. Dus niet alleen op de momenten dat u zelf een e-mail verstuurt of een internetpagina opent. Het ICTKeurmerk helpt u met een goed slot op uw ICT-apparatuur, zodat er geen kieren meer te bespeuren vallen waar internetcriminelen gebruik van kunnen maken. Natuurlijk moet u, net als bij uw huis, wel regelmatig het slot dichtdraaien. Laat uw apparatuur daarom regelmatig checken door een Keurmeester. Met een jaarlijkse controle houdt u uw apparatuur op slot.

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

Ontstaan van het ICTKeurmerk

Het ICTKeurmerk is ontstaan door de steeds meer toenemende internetonveiligheid. Veel consumenten hebben niet voldoende technische kennis om hun ICT-apparatuur optimaal te kunnen beveiligen tegen de steeds inventiever wordende internetcriminelen. Onderzoek wijst uit dat meer dan 90% van de consumenten hun computerbeveiliging niet up-to-date hebben. Toch verlangen bijvoorbeeld banken dit wel van hun klanten, anders wordt de schade van fraude bij het internetbankieren niet uitgekeerd. 

Internetcriminelen worden steeds slimmer en indien u er niets tegen doet gaan zij er vandoor met persoonlijke gegevens, waardoor identiteitsfraude mogelijk wordt. Voor alle ICT-apparatuur geldt dat deze gehackt kan worden; het antwoord daarop is het ICTKeurmerk.

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

Bescherming van al uw ICT-apparatuur

Internetonveiligheid neemt steeds meer toe. Internetcriminelen worden steeds inventiever bij het hacken van computers, tablets en smartphones waardoor bijvoorbeeld uw persoonlijke gegevens kunnen worden gestolen. Daarom is het van groot belang dat al uw ICT-apparatuur optimaal beveiligd is en dat de technische veiligheid up-to-date is.

Het ICTKeurmerk is een keurmerk voor ICT-apparatuur die voldoet aan de best mogelijke beveiliging. De apparatuur zal moeten voldoen aan diverse eisen die door Keurmeesters zijn vastgesteld. Zie het als een APK-keuring, net als bij uw auto. Het ICTKeurmerk geeft geen absolute garantie dat er geen mankement meer zal optreden, maar het is het maximaal haalbare. Dit is voor u een zekerheid dat u dit kan voorkomen. Voorkomen is namelijk altijd beter dan genezen.

Uw apparatuur wordt gecontroleerd door Keurmeesters. Zij zijn hiervoor opgeleid door ICTWaarborg, de brancheorganisatie voor de ICT. Alleen gecertificeerde bedrijven komen in aanmerking om medewerkers op te laten leiden tot Keurmeester. Het ICTKeurmerk geldt daarom ook alleen in samenhang met een gecertificeerd bedrijf bij ICTWaarborg. Bent u op zoek naar een Keurmeester? Alle gecertificeerde Keurmeesters vindt u via deze site.

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

Waarom mijn ICT laten keuren?

 • Veiligheidskeuring voor uw ICT
 • Bescherm uw persoonlijke gegevens
 • Voldoe aan de eisen gesteld door uw bank
 • Voorkom problemen door internetonveiligheid
 • Advies van gecertificeerde keurmeesters

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

ICTKeurmerk biedt bescherming

Internetonveiligheid neemt toe. Internetcriminelen worden steeds inventiever. U, als bezitter van diverse ICT-apparaten, zult u hiertegen moeten weren, anders gaat er vroeg of laat iets mis. Denk aan uw vakantiefoto’s die u toch liever privé houdt en zeker niet in handen wil laten vallen van internetcriminelen. U hoort het steeds vaker, foto’s die uitlekken op het internet, webcams die gehackt worden waardoor internetcriminelen mee kunnen kijken en beelden van bijvoorbeeld uw kinderen kunnen misbruiken. Zaken die zeker niet wenselijk zijn. Ook bedrijven kunnen de dupe worden van internetfraude waardoor kostbare bestanden toegankelijk worden of, nog erger, gestolen.

Het ICTKeurmerk is er voor de technische beveiliging van al uw ICT-apparatuur zoals de computer, uw smartphone en tablet. Het is een veiligheidskeuring die de 8 belangrijkste punten op het gebied van beveiliging en controle checkt en waar nodig updatet. Net als bij de APK van uw auto. Met ICTKeurmerk weet u dat u zelf alles aan de technische beveiliging van uw apparatuur heeft gedaan.

JONGKIND-IIS  is  ICT gecertificeerd keurmeester; 

Introductievideo ICT Waarborg

 

Jongkind-IIS Opnieuw ICT gecertificeerd!


Het spreekt voor zichzelf, ook in 2015 zijn wij wederom Gecertificeerd ICT Keurmeester.

Jongkind-IIS geeft nu het ICT keurmerk uit!

Jongkind Inter- & Intranet Services mag zich voortaan Keurmeester van het ICTKeurmerk noemen. Dit keurmerk is onlangs opgezet door brancheorganisatie ICTWaarborg om particulieren die slachtoffer worden van fraude bij internetbankieren een wapen in handen te geven als banken dan moeilijk doen over schadevergoeding.

 

"De ervaring is dat banken in eerste instantie proberen uit te komen onder een schadevergoeding door de schuldvraag bij het slachtoffer te leggen",Gebruikers en bedrijven die schade claimmen bij de bank worden dan door diezelfde bank vaak gewezen op de zogenaamde zorgplicht die gebruikers zelf hebben t.a.v. de veiligheid van de door hen gebruikte computers en hun netwerk, maar hoe je als gebruiker dit kunt goed kan doen word vaak met geen woord gerept. Mensen voelen zich dan vaak in de hoek gedrongen, maar met het ICTKeurmerk kunnen ze zich daar voortaan goed tegen verweren."

Een grondige ICT keuring bij u thuis, al vanaf euro 89,- Incl

 

Lees meer: Jongkind-IIS geeft nu het ICT keurmerk uit!

ICT specialist TROS RADAR!

Vestigingsadres: Gouwzee 9, 1421 DS, Uithoorn

Kantooradres: Machineweg 3, 1432EK, Aalsmeer

Tel: 0297 331427

2017  Jongkind Inter- & Intranet Services   globbers joomla templates