image1 image2 image3

Jongkind-IIS geeft nu het ICT keurmerk uit!

Jongkind Inter- & Intranet Services mag zich voortaan Keurmeester van het ICTKeurmerk noemen. Dit keurmerk is onlangs opgezet door brancheorganisatie ICTWaarborg om particulieren die slachtoffer worden van fraude bij internetbankieren een wapen in handen te geven als banken dan moeilijk doen over schadevergoeding.

 

"De ervaring is dat banken in eerste instantie proberen uit te komen onder een schadevergoeding door de schuldvraag bij het slachtoffer te leggen",Gebruikers en bedrijven die schade claimmen bij de bank worden dan door diezelfde bank vaak gewezen op de zogenaamde zorgplicht die gebruikers zelf hebben t.a.v. de veiligheid van de door hen gebruikte computers en hun netwerk, maar hoe je als gebruiker dit kunt goed kan doen word vaak met geen woord gerept. Mensen voelen zich dan vaak in de hoek gedrongen, maar met het ICTKeurmerk kunnen ze zich daar voortaan goed tegen verweren."

Een grondige ICT keuring bij u thuis, al vanaf euro 89,- Incl

Veel gestelde vragen en hun antwoorden.

 

Lees meer: Jongkind-IIS geeft nu het ICT keurmerk uit!

Veilig internet bankieren

Veilig Internet Bankieren bestaat niet, en banken vergoeden ook niet altijd ingeval van fraude!

Een paar feiten op een rij betreffende de risico's en wat u als klant zou mogen verwachten maar waarschijnlijk om moet vragen.

 

Lees meer: Veilig internet bankieren

Ouderen en het Internet 1

Als een direct gevolg van mijn TV optreden in Tros Radar 3 Maart j.l. heb ik een tweetal reacties gehad waaronder een wat oudere dame in Oudewater die mij vroeg of ik haar computer eens zou kunnen controleren.


Ter plekke bleek het allemaal wel mee te vallen, ze had recentelijk een nieuwe computer gekocht met voorzien van Windows 8 en hoewel deze versie van windows niet zozeer een slechte is, hebben ze hier bij Micrsoft er toch de boot volledig misgeslagen. De dame in kwestie kon vrijwel niets meer op dit ding, overal leek het alsof ze verplicht een acount voor moest nemen en er meee moest inloggen, allerhande apps die niet werkten of haar iets geheel anders gaven dan wat ze wilde etc. Neen wat dat betreft slaat Windows 8 echt nergens op en zeker niet voor een wat oudere vrouw die via haar computer alleen haar email wil ontvangen en moet internet bankieren.


Ik zie dit helaas wel vaker, een hele generatie die eigenlijk min of meer buiten de boot dreigt te vallen, banken en overheidsinstellingen die nauwelijks rekening houden op hun webstes met de oudere generaties. Complex, ingewikkeld en verwarrend. Er word vaak uitgegaan dat men intussen wel bekend is met bepaalde technieken en er word lukraak gesmeten met nederlandse en engelse terminologie alsof het de gewoonste zaak van de wereld is, veel ervan bestaat niet eens of staat nergens in geen enkel woordenboek (preffered banking e.v.a) er is simpelweg geen touw meer aan vast te knopen en dat terwijl het helemaal nergens voor nodig is.  Vaak is men alleen maar erg populisitsch bezig of doet men dit uit pure onkunde. Dat laatste leide recentelijk tot een verhitte discussie met een verkoper in de mediamarkt die stoicijns volhield dat digitaal geluid wel degelijk bestond!. Heeft kennelijk nooit opgelet bij natuurkunde en biologie, want digitaal geluid kan je helemaal niet horen en digitaal beeld kan je helemaal niet zien met onze puur analoge oren en analoge ogen. Maar ik behoorde kennelijk intussen ook al tot een verouderde generatie, stommelingen. Ik vraag mij toch echt af, wie heeft die mensen opgeleid........?

Heel jammer en juist zo volkomen onterecht, het internet bied  zoveel leuke en uitdagende dingen juist voor deze generatie.


Maar terug naar onze oudere dame en haar Windows 8 laptoptje, Het is gelukkig in windows 8 niet heel erg moeilijk om de interface wat aan te passen en gebruikersvriendelijker te maken. Eerst en vooral alle adware, malware en andere onzin-troep eraf gehaald die de fabrikant er standaard opzet (hij krijgt er trouwens voor betaald) en wat snelkoppelingen gemaakt naar enkele websites die er wel toe doen. De beveiligng even nagelopen, bijgewerkt en gecontroleerd, niets aan het handje.


Maar toen kwamen ook de vragen, zo vroeg zij zich af hoe ze muziek op haar laptopje kon downloaden?. Ze had een uitgebreide lijst met klassieke muziek gemaakt en hoopte dat ik haar zou kunnen helpen. Ik vertelde haar dat dit wel mogelijk was maar als je er niet voor zou willen betalen, dit alleen op illegale wijze kon en dat ik haar daarbij niet kon helpen. Het is illegale software en daarnaast nog behoorlijk riskant ook. Maar ik kon wel iets anders voor haar doen en installeerde het programma spotify die ik daarna demonstreerde.

Er ging werkelijk een wereld voor haar open!, een simpel toegankelijke en enorm uitgebreide muziekbibliotheek met zo'n beetje alles wat er tussen 1950 en nu ooit was uitgebracht, gecatologiseerd op naam, arties, jaartal etc. Direct afspeelbaar rechtstreeks vanaf het Internet zonder ruis of gekraak en in een uitstekende kwaliteit.

Toen ik de deur uitging, ruim een uur later klonk Roy Orbison luid door  haar huiskamer, en ondanks haar looprekje in de keuken, zweerde ik dat haar toch een beetje zag dansen, hoezo klassieke muziek?,  ik had iemand dolgelukkig gemaakt en dat kun je niet factureren! dat is een beloning op zich zelf.

Oud zijn is geen keuze, dat worden we tenslotte allemaal.


Mischien moet ik hier toch iets meer mee doen, het is zo 'n zonde dat de oudere generatie hier zo vaak aan voorbij lijkt te gaan, er zijn zoveel leuke dingen met het internet te doen, zoveel mogelijkheden ook voor ouderen en het enige waar men rekening mee denkt te willen houden zijn jongeren en toekomstige volwassenen. Zeg maar de toekomstige klanten. Een hele bevolkingdgroep laat men letterlijk links liggen.

Voor meer en meer gedetailleeerde informatie over senioren op het Internet, zie ook onze catagory http://www.jongkind-ict.nl/index.php/senioren-support op onze website

 

 

Expertise Rapports

Sedert 2000 levert Jongkind-IIS ok regelmatig expertise inzake schade en verzekerings gevallen. aan bedrijven en aan partikulieren. We bekijken de actuele schade door brand, blinkseminslag, diefstal en fraude niet allen in actueel opzicht maar ook op termijn.

 

Wist U bijvoorbeeld dat de echte schade van een blikseminslag gemiddeld pas drie weken na het incident pas echt aan het licht komt. Apparatuur die de blikseminslag aanvankelijk leek te hebben overleeft bezwijken in de weken daarna vaak alsnog. Zaken waar menig schadeverzekeraar het  liever over heeft.

 

Jongkind-IIS levert expertise en contra-expertise in de vorm van een deskundig en professioneel schaderapport die in detail zowel de acturele situatie weergeeft en die op termijn. Of het nu om schade door brand, water etc betreft of die door een computervirus of gebruikersfout.

 

In principe leveren we louter en alleen ICT gerelateerde expertise en doen geen enkele uitspraken betreffende omogelijke oorzaken en gevolgen voor zover die niet ICT gerelateerd zijn.

 

Een expertiserapport kan ook worden gebruikt bij schadeclaims bij bijvoorbeeld fraude tijdens internetbankieren. Er zijn tal van computervirussen in omloop die vrijwel niet te zijn detecteren en waarvoor de gebruikers eigenlijk niet verantwoordelijk kan worden gesteld.

 

Een expertiserapport door Jongkind-IIS is gedetailleerd en leesbaar voor zowel de expert alsmede de gebruiker, simpel en duidelijk. er word om. gekeken naar:

 • Technische schade, vervangingswaarde van apparatuur
 • Herstelschade, de kosten van herstel en installatie
 • Productieschade, de benodigde hersteltijd en de daarbij behorende schade door onproductie
 • Preventieschade, benodigde investering ter voorkoming van het oorspronkelijk incident.
 • Welke partijen zijn verantwoordelijk (alleen m.b.t. ICT gerlateerde zaken)

 

 

 

Jongkind-IIS Downloads

Het downloaden van applicaties, updates, e.a. vanaf het internet is bijkans een garantie dat uw computer word besmet met malware. Spontaan opduikende advertenties, namaak zoekmachines, allerhande zogenaamde waarschuwingen en nog veel meer commercieel getinte onzin. Gijzelvirussen en een besmetting met een trojan(virus) of erger is niet ondenkbaar.

download.jongkind-iis.nl

Integere (gratis) software is op het internet bijna niet meer te vinden. Speciaal daarom hebben we een selectie hiervan op onze website gezet, geen download proramma's, geen vervalsingen etc. Ook diverse updates zijn hier verkrijgbaar.

Gewoon simpele en relatief veilig te gebruiken programma's updates etc die het ook nog eens gewoon doen!

Computervirus bestrijding

Is uw computer gegijzeld, besmet met een computer virus, kunt u uw computer niet meer vertrouwen?, heeft uw provider uw internet verbinding geblokkeerd!  Het verwijderen van een computervirus en het voorkomen van herbesmetting is specialistenwerk. ga dus nooit in op de voorstellen van uw computer voor het tegen betaliing verwijderen van een zogenaamd virus of opheffen van een blokkade, maar neem zo snel mogelijk contact met ons op.

Wij onderzoeken uw computer,  Afhankelijk van de aard van de besmetting word hij gereinigd en meerdere malen gecontroleerd op de aanwezigheid van trojans e.d. Indien noodzakelijk herinstalleren we uw complete computer.

Gespecialiseerde apparatuur gecombineerd met ruim dertig jaar ervaring geven u de beste kansen om snel en efficient van een besmetting af te komen en uw prive bestanden te behouden zonder de kans op herbesmetting.

 

We komen graag bij u langs, thuis of op kantoor, Langsbrengen kan natuurlijk ook maar maak in dat geval wel een afspraak.

 

Bel bij een computervirus!:  tel:0297-331427 

Kantooradres"Hadleystraat 44b, 1431DS Aalsmeer.

      Tel: 0297-331427, Mob: 0653344411, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jongkind-IIS voorziet zijn klanten van een uitermate efficient spam en virusfilter voor email en antvirusprogramma voor desktop en laptop computers,. Meer weten?

 

Speciaal voor de iets meer ervaren gebruiker biedt Jongkind-IIS enkele beproefde downloads aan, vrij van spy en malware en die in sommige gevallen kunnen helpen.

Jongkind-IIS Security Downloads!

Wilt u middels onze speciale nieuwsbrief regelmatig op de hoogte worden gehouden betreffende phising en andere frauduleuze emailberichten en schadelijke applicaties: Meld U zich dan hiervoor aan!, deelname is geheel gratis en vrijbljvend, U krijgt bij elk nieuw artikel, een emailbericht.

 Lees meer over emailfraude en phising methodes in onze speciale rubriek "waarschuwingen"

Kantooradres; Hadleystraat 44b, 1431SN Aalsmeer.

Tel: 0297-331427, Mob: 0653344411, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Mijn computer is besmet

De besmetting van uw computer met een computervirus is een ernstige zaak, niet alleen voor uw persoonlijke gegevens maar het risico van een infectie voor andere naburige computers is relatief groot. Het bestrijden van dergelijke infecties is professioneel werk.

Ga niet zelf proberen de infectie te bestrijden maar neem zo snel mogelijk contact met ons op!

We komen graag bij u langs, thuis of op kantoor, Langsbrengen kan natuurlijk ook maar maak in dat geval wel een afspraak.

 

Bel bij een computervirus!:  tel:0297-331427 

 

Computer Reparaties

Tijdens het werken met uw computer lijkt het ding niet voorruit te branden en u herkent  een of meerdere van de volgende problemen of symptonen.

 • Uw computer is verschrikkelijk traag, vooral bij het opstarten en afsluiten.
 • Hij lijkt veelvuldig met geheel andere dingen bezig te zijn
 • Er zitten allerlei applicaties en dergelijke op die u nooit heb geinstalleerd
 • Uw startpagina veranderd spontaan of veranderd regelmatig.
 • Uit het niets verschijnenen er advertenties en worden er spontaan internet pagina's geopend.
 • U vertrouwt uw computer niet meer, vooral bij het internet bankieren
 • U ontvangt allerhande ongewenste emailberichten inclusief van u zelf.
 • Anderen ontvangen emailberichten van u die u nooit verstuurd hebt.
 • U word gevraagd te betalen voor nooit bestelde applicaties, licenties e.d..

Laat in dat geval uw computer eens goed nakijken door iemand van Jongkind-IIS. Meer dan dertig jaar ervaring met computers stellen ons in staat om een goede diagnose van u computer op te stellen en u goed te adviseren over de mogelijkheden. Herstellen, upgraden, vervangen waarbij we tevens uw persoonlijke gegevens veilig stellen en indien noodzakelijk op een andere of nieuwe computer zullen overzetten.

Dat oudere computers traag worden is een bekend feit, maar in praktijk worden ze veel sneller afgeschreven dan eigenlijk zou moeten en dat is vaak helemaal niet nodig.  Oudere computers kunnen vaak veel sneller werken en ook relatief  jonge computers worden vaak al snel moddertraag of hebben allerhande problemen. Dezelfde problemen waardoor oudere computer vaak snel traag worden raken ook de vaak veel jongere computers, en afhankelijk voor hetgeen ze gebruikt worden, kunnen ook u oudere computers vaak vele malen langer mee, dan wat nu vaak nog gedacht wordt..

Wij onderzoeken uw computer en adviseren u achtereenvolgens geheel vrijblijvend over uw mogelijkheden,  herstellen, upgraden, vervangen, etc waarbij we tevens uw persoonlijke gegevens veilig stellen en indien noodzakelijk op een andere of nieuwe computer zullen overzetten. Uiteraard houden we daarbij ook rekening met de kosten.

Jongkind-IIS heeft ruim dertig jaar ervaring met computers, netwerken etc,  

Het maakt niet uit of u uw computer bij ons langsbrengt of dat wij bij u langskomen, thuis, op kantoor of werklocatie, overdag maar net zo goed sávonds of zelfs in het weekend komen we graag langs.

 

Reparaties die niet gelukt, zijn vallen onder de "no-cure, no-pay" maatregel.

Bel met ons voor een afpraak:  tel:0297-331427 

 

Wie weet kan u uw oude computer gemakkelijk  heel wat langer mee dan u denkt, vervangen kan immers altijd nog.

Beter voor het milieu, Beter voor uw portomonee.

Kantooradres; Machineweg 3, 1432EK Aalsmeer.

Tel: 0297-331427, Mob: 0653344411, Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Computer Beveiliging

Is uw computer nog wel veilig om mee te werken?

In praktijk zit u vaak veel vaker achter uw computer dan dat u beseft en bent er in ;toenemende mate ook afhankelijk van, Enkele voorbeelden van informatie waarvan u niet wilt dat dit op straat beland of spontaan verdwijnt..

 • Email correspondentie
 • Nieuwsberichten, informatie e.d.
 • Internetbankieren, bankzaken, hypotheken etc
 • Social Media (facebook, twitter etc)
 • Persoonlijke data (foto's, documenten etc)
 • Overheids en gemeentelijke instanties
 • Administraties
 • Scholing, opleidingen e.a.
 • Beleggingen, portfolios etc

Nagenoeg alle computers zijn in meer of mindere mate besmet,

vaak met de minder schadelijke zogenaamde malware, adware of spyware maar het verschil ervan met veel dubieuzere software is vaak lastig. Dit begint vaak al in de winkel waar u uw computer kocht en het word altijd alleen maar erger.

Lees meer: Computer Beveiliging

Bezuinig op uw internet en telefonie

Regelmatig komen we bij bedrijven en consumenten die al geruime tijd dezelfde internet en telefonie provider hebben. Niet zelden 6 tot 8 jaar geleden ooit afgesloten met een van de bekende providers, KPN, Xs4all, Tele2, Routit e.a. En hoewel er intussen enorm veel veranderd is betalen ze vaak nog gewoon dezelfde kosten voor een intussen uitermate langzame verbinding. En dat terwijl het vaak gemakkelijk vele malen sneller en goedkoper kan, bij dezefde provider, alleen hoor je die er nooit over, en weigeren ze hun eigen klanten hierover op voorhand te informeren.

 

 

Hoewel het mij te ver gaat om te zeggen dat ze hun klanten voorliegen (doen ze eigenlijk ook niet), zaken verzwijgen is nou ook niet bepaald netjes. Hieronder volgen een paar van de door ons geconstateerde feiten over bekende providers, waar u uw voordeel mee kunt doen. Het hernieuwen van uw huidige internet abbonnement met of zonder telefonie of televisie kan soms tot enkele tientallen euro's per maand schelen en levert niet zelden een aanzienlijk snellere en betere internet verbinding op.

 

Lees meer: Bezuinig op uw internet en telefonie

Een server!


 

Het hoe en waarom van een

 

SBS kantoornetwerkserver uitgelegd

in Jip en Janneke taal.

 

Veel klanten vragen mij wel eens naar de zin en onzin van een netwerkserver, Lastig want dat verschilt van bedrijf op bedrijf en hoewel een netwerkserver eigenlijk altijd te adviseren is zal het effect ervan varieren afhankelijk van de bedrijfsvoering. Daarom volgt hier de zin en onzin van een Server gecontroleerd netwerk in Jip & Janneke taal.

Bij de onderstaande toelichting gebruiken we de term "SBS server" of "SBS netwerk" voor een  "Microsoft Small Bussines Server" gecontroleerd netwerk..

Lees meer: Een server!

QR Code

Een QR-code is een tweedimensionale streepjescode die in 1994 is ontwikkeld door Denso Wave, een dochteronderneming van het Japanse bedrijf Denso.De letters QR zijn een afkorting van Quick Response ("snelle reactie"). De code werd ontwikkeld om snel decodeerbaar te zijn. QR-codes waren oorspronkelijk bedoeld voor het identificeren van auto-onderdelen, maar worden in Japan inmiddels algemeen gebruikt in tijdschriften, op bushaltes en op visitekaartjes. In Nederland is de code terug te vinden op de e-tickets van de NS, maar ook steeds vaker op posters.
 

Sedert de komst van de zogenaamde smartphones is het mogelijk om de informatie in de code direct in te lezen en kunnen e-mailadressen, contactinformatie (vCards), agenda-afspraken, GEO-locaties, sms-berichten, telefoonnummers en teksten (maximaal 7089 tekens) worden aangeboden. Met een druk op de knop staat vervolgens bijvoorbeeld een afspraak in de agenda, of kan er genavigeerd worden naar een bepaalde locatie. De gescande GEO-coördinaten worden daarbij rechtstreeks in het navigatieprogramma van de telefoon ingevoerd. 9292-OV werkt sinds 30 maart 2010 met QR-codes bij het reisadvies. Vooral de detailhandel heeft de QR Code overgenomen teneinde hun klanten snel te kunnen informeren over een bepaald product of een bepaalde actie. Klanten kunnen deze informatie rechtstreeks inlezen in hun telefoon.

 

Waarom een QR code, er is toch al een streepjescode?

In tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, is het systeem van de streepjescodes strikt beschermd en gepatenteerd. Een streepjescode moet dan ok daadwerkelijk worden geregistreerd en er moet voor worden betaald. De QR code is digitaal beter te lezen, desnoods op zijn kop of achterstevoren, kan veel meer informatie bevatten maar is bovendien helemaal gratis.

 

Zelf een QR code maken, simpel, klik op onderstaande link voor het snel genereren van een QR code in verschillende formaten en types. Klik met de rechtermuisknop op de eenmaal gegenereerde afbeelding om hem te downloaden of te printen.

QR CODE GENERATOR!

 

Middels onderstaande QR Code  programma kunt u gemakkelijk uw eigen QR Code genereren, om deze tge downloaden, plaats uw muis op de code, klik rechtermuisknop in en kies "opslaan als".

Nogmaals testen!

ICT expert

Of je nu computertechnicus bent, netwerk specialist of een systeembeheerder, bij Jongkind-IIS komen al deze disciplines samen. Of je nu een computer assembleert en inricht, een wifi netwerk aanlegt, een server monitoring systeem inricht, of een webcamera installeert op een heuse watertoren, we hebben het allemaal. Nergens anders vind je een dergelijke combinatie van verschillende disciplines en we gaan ook best wel diep in de hiervoor benodigde techniek. Daarnaast geven wij je de kans om op je eigen niveau te werken en zelf te ontdekken waar je het best in bent, wat je het leukst vind en hoe je verder wilt gaan.


We zijn een klein bedrijf, zonder ingewikkelde infrastructuur, of hiërarchie. We luisteren graag naar je ideeën en zullen het niet nalaten om ze in praktijk te brengen. Je krijgt direct te maken met klanten maar word daarbij goed begeleid.Ben je er nog niet helemaal uit wat je wilt of heb je bijzondere ideeën en zoekt een plek om deze in praktijk te toetsen dan heten we je van harte welkom.

Neem contact met ons voor meer informatie of een oriënterend gesprek

Jongkind-IIS Netwerk Servers

Waarschijnlijk wel herkenbaar, uw heeft een klein bedrijf met verschillende mobiele medewerkers en waarschijnlijk ook thuiswerkers, U heeft verschillende emailadressen maar de mail word onafhankelijk van elkaar ontvangen op laptop's , desktop's op kantoor, desktop's bij de medewerkers thuis en op verschillende smartphones. overal bevinden zich allerhande verschillende verstuurde, beantwoorde en ontvangen emailberichten, een stuk of twintig verschilllende agenda's en niemand die er een compleet overzicht van heeft.

 

Herkenbaar, dan is het wellicht eenss tijd om uw bedrijf eens professioneel te automatiseren met een netwerk en netwerkserver, ontworpen, gerelaiseerd, geplaatst en onderhouden door Jongkind Inter- & Intranet servers.

 

Met een Microsoft SBS2008 of SBS 2010 server van Jongkind-IIS zijn o.m. de volgende zaken goed geregeld.

 • Centraal opgeslagen email, agenda, contactpersonen, office bestanden en taken.

Ongeacht uw locatie, desktop, laptop of smartphone, de email die u hebt verstuurd, georganiseerd of ontvangen op de computer bij u op kantoor is netjes bijgewerkt met uw desktop, laptop thuis en uw smartphone. Dat zelfde geld voor de nieuw in uw smartphone opgevoerde contactpersonen en agenda, binnen luttele minuten zijn deze ook terug te vinden op uw kantoorcomputer en thuis. Afspraken gemaakt in uw agenda worden direct bijgewerkt en indien gewenst ook aan uw collega's bekend gemaakt (indien gewenst). U maakt een afspraak in de agenda van uw smartphone en wanneer uw collega een afspraak met u inpland voor diezelfde dag en tijd, krijgt hij direct door dat dit niet kan omdat u dan al een afspraak heeft. De server beheerd uw agenda, contactpersonen, email etc.

 • Compatibiliteit met werkstations, laptop's, computers thuis of smartphones.
 • Alle emailberichten, verstuurd, ontvangen of door u persoonlijk gereorganiseerd identiek op alle aangesloten computers of smartphones.
 • Bestanden gedeeld en beschikbaar waar u maar wilt, op kantoor, thuis of via uw mobiel, alle informatie direct voorhanden.
 • Uitwisselen van intformatie, agenda's en contactpersonen tussen medewerkers
 • Compleet overzicht van alle accounts
 • Goede beveiliging van informatie op meerdere en verschilllende niveau's in te stellen.
 • Complete en betrouwbare backup, gemakkelijk en snel terug te plaatsen ingeval van uitval, diefstal of anderzijds.

ICT specialist TROS RADAR!

Vestigingsadres: Gouwzee 9, 1421 DS, Uithoorn

Kantooradres: Machineweg 3, 1432EK, Aalsmeer

Tel: 0297 331427

2017  Jongkind Inter- & Intranet Services   globbers joomla templates