image1 image2 image3

Kijk uit voor driver update programma's

Sedert de introductie van Windows 10, zijn veel gebruikers naarstig op zoek naar drivers en driver updates voor hun specifieke randapparatuur. Drivers die bij de standaard Windows 10 Installatie niet door Windows zelf konden gevonden en waardoor de specifieke webcam, geluidskaart, printer, scanner e.d. onder Windows 10 simpelweg niet of nauwlijks nog werkt. Dit is vooral het geval wanneer het om relatief verouderde randapparatuur gaat. Toch kan het best frustrerend zijn om je destijds duur aangeschaft printer dan maar bij het grof vuil te moeten zetten, zeker wanneer je er nog een voorraadje Toner en/of Inkt cartridges voor op voorraad hebt.

Even zoeken op het Internet bied schijnbaar vaak een oplossing, maar wees echter gewaarschuwd!, er zijn tal van sites die zogenaamd "gratis" de specifieke  drivers zeggen te  installeren voor uw verouderde apparatuur. Opvallend vaak gaat het hier echter helemaal niet om de naarstig door U gezochte drivers maar om zogenaamde Driver-updaters of andere enigzins zelfstandige programma's.

Vrijwel altijd gaat het hier om criminele software dat je computer zou controleren op mogelijk verouderde drivers en deze achtereenvolgends dan gaat bijwerken. Dit zijn vrijwel zonder uitzondering zogenaamde malwareprogramma's. Ze doen zich voor als een oplossing voor uw probleem maar infecteren uw computer gelijktijdig met allerhande uiterst dubieuze software. Kortom uw specifieke probleem word er niet mee opgelost maar uw computer loopt hiermee eeen uitermate groot risico.

Omdat het ook nog eens gaat om software die door uzelf word geinstalleerd, zien antivirus en antimalwareprogamma's het gevaar ervan meestal niet.

Er was ooit een tijd dat je relatief simpel en snel specifieke drivers op het internet kon vinden, downloaden en installeren, tegenwoordig zijn het nu vaak, vrijwel uitsluitend, uiterst dubieuze software. met alle mogelijke gevolgen van dien.

Werkt dan niets!

Jawel, het is nog wel mogelijk om speifieke drivers voor specifieke randapparatuur de vinden, downloaden en installeren, houd U zich hierbij strikt aan de volgende regels.

  • Bezoek de website van de fabrikant van uw randapparaat, wanneer U hier hier geen Driver kunt vinden voor het gebruik ervan met Windows 10 dan is de kans zeer groot dat de driver voor uw randapparaat simpelweg niet bestaat, en kunt u zich de moeite besparen ernaar te zoeken. Let op, er zijn vele uiterst gerafffineeerde nagemaakte websites waaar je driverrs voor je Intel, Logitech en andere fabrikanten kun downloaden, controleer dit goed.
  • Oudere driverversies. Als u uw driver voor gebruik met Windows 10 niet kunt vinden, probeer in dat geval die voor gebruik met Windows 7 of Windows Vista te downloaden en installeren, enigzins afhankelijk van het debereffende apparaat is er een reele kans dat u hem hiermee alsnog kunt laten functioneren. Gebruiker hiervoor wel de driver aangeboden op de website van de fabrikant.
  • In enkele gevallen kunt u soms een oplossing vinden in een van de vele gebruikersforums. Bedenk dat U waarschijnlijk niet de enige bent met dit probleem, En ook vaak word er vanaf forums vaak doorverwezen naar uiters dubieuze websites en driver updateprogramma's.
  • Het wemelt op het internet van de soms zeer gevaarlijke software, professioneel uitziende, vrijwel altijd voorgesteld als "de gratis"te installeren oplossing van uw probleem, maar veel vaker het begin van veel, zeer veel en vaak ook kostbare ellende.

Windows 10!, Het is nu eenmaal een feit dat veel, zeer veel oudere randapparatuur simpelweg niet meer functioneerd onder Windows 10, Ook is de kans uiterst gering dat dit in de nabije toekomst opgelost zal gaan worden niet door Microsoft en ook niet door de desbetreffende hardware leverancier, geen paniek.

Uw oude randapparatuur zal naar alle waarschijnlijkheid nog prima functioneren op uw "oudere" Windows XP computer, Het feit dat Windows 10 tegenwoordig de standaard is betekend niet dat u uw oude pc's direct kun weggooien. Zo kunt u zonder enige problemen uw oude scanner, printer webcam of anderzijds nog gewoon op uw oude computer aansluiten en blijven gebruiken.

Het is zelfs mogelijk om op uw oude printer te kunnen printen via uw oude XP computer, mits hij word gedeeld in een netwerk met andere Windows 10 computers. vraag naar deze en andere mogelijkheden bij u bij uw systeembeheerder.

Er zitten enkele risico's aan het gebruik van Windows XP en dat worden er helaas ook steeds meer, maar vaak zijn hier nog wel praktische wel oplossingen voor te bedenken.

Het motto van dit bericht is eigenlijk heel simpel....

DOWNLOAD EN INSTALLEER NOOIT ZOMAAR IETS VAN HET INTERNET, ookniet al ziet de desbetreffende website er degelijk en professioneel uit.

 

 

 

ICT specialist TROS RADAR!

Vestigingsadres: Gouwzee 9, 1421 DS, Uithoorn

Kantooradres: Machineweg 3, 1432EK, Aalsmeer

Tel: 0297 331427

2017  Jongkind Inter- & Intranet Services   globbers joomla templates