image1 image2 image3

Blokker haalt spionpop uit het schap

Ok, dit is gewoonweg "eng". Geloof het of niet maar er zijn voor o.m. Android, al tal van apps opgedoken die min of meer hetzelfde kunnen doen.

Personlijk verwacht ik een toename van Internet afhankelijk speelgoed, (vele Games, doen dit al langer) met soortgelijke bedoelingen

Blokker haalt de pratende pop ’My Friend Cayla’ voorlopig uit voorzorg uit de schappen. Kinderen die met de poppen spelen kunnen namelijk worden afgeluisterd. Iedereen in de buurt van de pop kan met een mobiele telefoon met bluetooth gesprekken afluisteren en de pop ook iets laten zeggen.

Dat constateerde de Consumentenbond dinsdag.

„We nemen de privacy van onze klanten uiterst serieus en hebben de leverancier om opheldering gevraagd”, aldus Blokker Holding, eigenaar van Bart Smit en Intertoys.

De Noorse Consumentenbond Forbrukerrådet constateerde nog meer. De pop kan vragen beantwoorden en daarom wordt alles wat kinderen tegen de pop zeggen, doorgestuurd naar het bedrijf ’Nuance Communications’, dat gespecialiseerd is in spraakherkenning. Dit bedrijf zegt in zijn algemene voorwaarden de informatie te mogen delen met derde partijen, voor allerlei doelen.

Ook zitten in het speelgoed voorgeprogrammeerde zinnen die commerciële producten aanbevelen.

Internet verbonden speeelgoed zijn niet bepaald nieuw, het feit dat ze het zijn geeft de fabrikant de gelegenheid om de door de pop geboden interactiviteit te veranderen, wijzigen en zogenaamd te verbeteren, ongeveer gelijk hetgeen Microsoft doet met zijn Windows 10 gebruikers maar dan via  (Cortana)

 

 

 

 

ICT specialist TROS RADAR!

Vestigingsadres: Gouwzee 9, 1421 DS, Uithoorn

Kantooradres: Machineweg 3, 1432EK, Aalsmeer

Tel: 0297 331427

2017  Jongkind Inter- & Intranet Services   globbers joomla templates