image1 image2 image3

pas op, open geen office documenten per email!

Veel bedrijven en particulieren versturen elkander regelmatig documenten, afbeeldingen , sheets en presentaties die gemaakt zijn met Microsoft office,

IC354217

Hoewel veel spam- en antivirusfilters deze berichten er al enige jaren blokkeren (met goede redenen) stuit dit bij veel gebruikers toch vaak op  onbegrip, toch is het voor veel antivirusprogramma's al jaren de gewoonste zaak van de wereld om deze berichten actief te blokkeren en met reden.

Het is namelijk relatief simpel om Word documenten, Excel sheets en andere Office documenten te voorzien van een zogenaaamd VBS (Visual Basic scriptinstructie) dit is een uitermate krachtige manier om Bij het openen van een word of exceldocument de computer een door de afzender hier speciaal voor gemaaakte instrsuctie mee te laten uitvoeren, bijvoorbeeld een automatisch door de ontvanger in te vullen formulier of een specifieke rekeninstructie in bijvoorbeeld (excel) die de ontvanger automatisch specifieke grafieken laat zien, etc. VBS scripting is dermate krachtig dat er ook complete commando's aan kunnen worden verbonden, zoals het compleet formatteren van uw harde schijf, het installeren van malware e.d..

En hoewel antivirusprogramma's dit soort attachments vaak tegenhouden, slippen er toch regelmatig enkele door de spreekwoordelijke mazen van het net.

Zie ook onze eerdere waarschwuwing om macro's in word documenten niet zomaar te openen.

Ontvangt u een email voorzien van een Office attachment (gemakkelijk te herkennen doordat de bestanden steevast eindigen op de achtervoegsels ."docx" of "doc" en "xclcs"of "xls", let op!. ook bijgevoegde afbeeldingen "".gif", "bmp""en Al zeer zeker ".exe" en ook ".zip" en ".arj" (zogenaamde archiven of ook wel "gecomprimeerde bestanden" zijn niet zelden uitermate gevaarlijk

Gooi deze emailberichten altijd direct weg en open in geen geval het bijgevoegde document en / of bestand

ICT specialist TROS RADAR!

Vestigingsadres: Gouwzee 9, 1421 DS, Uithoorn

Kantooradres: Machineweg 3, 1432EK, Aalsmeer

Tel: 0297 331427

2017  Jongkind Inter- & Intranet Services   globbers joomla templates