image1 image2 image3

Router monitort afzonderlijke apparaten

Een groeiend aantal apparaten in huis is verbonden met internet. Al die apparaten bieden hackers een kans het thuisnetwerk binnen te dringen. Norton heeft een router ontwikkeld die het dataverkeer van alle aangesloten apparaten afzonderlijk in de gaten houdt.

De Norton Core wifi-router scant elk inkomend en uitgaand netwerkpakket op malware, virussen, spam, digitale inbraken meer. Wanneer er bij een apparaat een verdachte activiteit wordt gesignaleerd, wordt het in quarantaine gezet. Dat betekent dat het niet langer in verbinding staat met de andere apparaten in het netwerk.

De router geeft bovendien elk apparaat een afzonderlijke veiligheidsscore. Als apparaten in het netwerk een risico vormen, krijgen gebruikers tips om de beveiliging te verbeteren. Als extra beveiliging voor pc’s, Macs, Android- en iOS-apparaten wordt ook de Norton Security software meegeleverd die op maximaal twintig apparaten geïnstalleerd kan worden.

De bolvormige router is via een mobiele app te bedienen en herbergt ook instrumenten voor ouderlijk toezicht. Zo kan per apparaat ingesteld worden op welke momenten er wel en geen verbinding is met internet om te voorkomen dat zoonlief tot diep in de nacht online aan het gamen is. Verder is het mogelijk om bandbreedtes aan apparaten toe te wijzen, zodat pa en ma verzekerd zijn van een ongestoord avondje Netflix en kan de internetverbinding van alle mobiele telefoons tegelijkertijd gepauzeerd worden om bijvoorbeeld als familie ongestoord te eten.

Voor bezoekers kan een speciaal gastnetwerk aangemaakt worden waarvoor ze via de mobiele app toegang kunnen krijgen in de vorm van een dag- week- of doorlopende pas.

Advertentie

Norton Core is beschikbaar in twee kleuren: Titanium Gold en Granite Gray. De stijlvolle router is vanaf vandaag verkrijgbaar in de VS ($280) en verschijnt later dit jaar in Nederland.

ICT specialist TROS RADAR!

Vestigingsadres: Gouwzee 9, 1421 DS, Uithoorn

Kantooradres: Machineweg 3, 1432EK, Aalsmeer

Tel: 0297 331427

2017  Jongkind Inter- & Intranet Services   globbers joomla templates