image1 image2 image3

Microsoft biedt oplossing voor internetprobleem Windows 10-update

Een groep Windows 10-gebruikers heeft last van internetproblemen na het uitvoeren van een update van het besturingssysteem. Microsoft biedt gedupeerden een oplossing aan.

windows 10 0

Het probleem komt doordat de netwerkkaart van de computer, die het internet regelt, niet automatisch een nieuw ip-adres genereert. Verbinding maken mislukt dan, want zo'n adres is nodig om online te kunnen komen.

Impact onduidelijk

Het is nog onduidelijk hoeveel mensen er last van hebben. Microsoft spreekt over "een gering aantal gebruikers".

Ziggo en KPN, de grootste internetproviders in Nederland, zeggen van klanten klachten te hebben ontvangen en geven aan dat de problemen bij Microsoft liggen.

Hoewel Microsoft claimt dat het een "gering" aantal gebruikers betreft, hebben we hier momenteel onze handen "vol" aan, vooral ook nu we hebben ontdekt dat de desbetreffende "update door Microsoft niet is teruggedraait en dus na ruim een week nog alijd slachtoffers maakt, zelfs het door Microsoft voorgestelde terugzetten van een herstelpunt is slechts tijdelijk zolang de automatische update service van uw computer niet is uitgeschaeld, een optie waarvan Microsoft zelf hun gebruikers altijd hebben overtuigd, dit nooit te doen, het uitvoeren van een hiervoor noodzakelijke "update" is daarmee bijkans onmogelijk geworden. De enige werkende oplossing is in die gevallen handmatig de desbetreffende update van Microsoft op een nog werkende computer te ownloaden en middels een USB stick, memmorycard of externe disk, over te zetten op de getrofffen computer en hem daar handmatig te installeren.

Eerder al constateerde we tal van soortgelijke problemen met incopatibiliteit van specifieke driver software nodig bij de Windows 10 Update.

Er zijn nog geen gevallen bekend van dergelijke incidenten en problemen bij Gebruikers van Windows 7.

ICT specialist TROS RADAR!

Vestigingsadres: Gouwzee 9, 1421 DS, Uithoorn

Kantooradres: Machineweg 3, 1432EK, Aalsmeer

Tel: 0297 331427

2017  Jongkind Inter- & Intranet Services   globbers joomla templates